مسیر شغلی هر انسان، بخش مهمی از ماهیت او را تشکیل میدهد. برای یافتن پاسخ این سؤال راههای مختلفی وجود دارد. اما باید بدانیم افراد شاغل زمان زیادی را در محل کار و برای انجام دادن شغل خود سپری میکنند. اگر احساس میکنید در این مسیر دچار تردید هستید، ما ۵ گام مهم در تصمیمگیری برای مسیر شغلی شما را در ادامهی این مطلب بیان کردهایم. با ما همراه باشید.
۱– ارزیابی شغلی انجام دهید.
ارزیابی شغلی مناسب میتواند ابزار فوقالعادهای برای کشف مسیر شما باشد. اگر از نتایج ارزیابی مطمئن نیستید، دو عنصر میتواند به شما کمک کند. آزمون باید معتبر و قابلاعتماد باشد. این آزمون باید هر آنچه ادعا میکند را انجام دهد. شما باید طی این آزمون نتایج ثابتی را طی چندین تلاش به دست بیاورید. ارزیابی شغلی نقطه شروع مناسبی برای داشتن بینشی نسبت به خود و خواستهها است. ارزیابی شغلی در اصل یک ابزار است و این به شما بستگی دارد چه قدر تمایل دارید از این ابزار استفاده کنید.
۲– فهرستی از گزینههای خود تهیه کنید.
همواره یکی از چالشهای اساسی ما در مسیر شغلی، چگونگی رسیدن به آن است. برای رفع این مشکل، باید گزینههای شغلی موردنظر خود را مرتب کنید. بدین ترتیب شما میتوانید مسیر مناسب را نیز ترسیم کنید. فهرستی از تمام گزینههای خود، چه فرصتهای شغلی ملموس، تحصیل یا مسیرهای شغلی تهیه کنید. هنگامیکه همهچیز را یادداشت کردید، میتوانید هر آنچه به نظرتان بیهوده و کماهمیتتر است را تجزیهوتحلیل کنید و بدین ترتیب اهداف خود را محدود کنید. سعی کنید گزینههای زیادی برای خود ایجاد کنید. بنابراین انتخابهای زیادی خواهید داشت. حتی شما میتوانید گزینهها را از بااهمیتترین تا کماهمیتترین یا هر مقیاس دیگر که برای خودتان اهمیت دارد، فهرست کنید.
۳– به دنبال همپوشانی باشید.
ممکن است آنچه شما دوست دارید با مهارتهای شما و نیاز بازار متفاوت باشد. بسیار اهمیت دارد که شما بتوانید بین این مؤلفهها همپوشانی و ارتباط برقرار کنید. اینگونه شما میتوانید مسیر شغلی مناسب خود را پیدا کنید. شما باید در مسیر شغلی خود به تجربیات قبلی خود نگاه کنید تا از آینده خود مطلع باشید. باید بدانید در گذشته چه چیزی را بیشتر دوست داشتید؟ از چهکاری لذت میبردید و یا چه چالشهایی داشتید؟ شناخت درست ارزشها و علایق خود، به شما کمک میکند بفهمید چه نوع شغلی را باید دنبال کنید و برای رسیدن به آنچه مهارتهای را لازم دارید.
۴– شبکهسازی
شبکهسازی به شما کمک میکند با افراد جدیدی آشنا شوید. همچنین بینشی به شما میدهد تا بتوانید تحلیل کنید افراد در محیط کار چگونه هستند و چگونه از کار خود لذت میبرند. اگر شما تمایل داشته باشید کار جدیدی برای خود راهاندازی کنید، شبکهسازی یکی از اهرمهای بسیار کمککننده به شما خواهد بود. این نکته قابلتوجه است که برآورد شده است که حدود ۸۵ درصد از مشاغل از طریق شبکهسازی شکلگرفتهاند.
۵– از یک مشاور و یا مربی خوب کمک بگیرید.
هرگز ارزش و قدرت یک مربی خوب را دستکم نگیرید. انواع مختلفی از مربیان وجود دارند. آنها میتوانند تجربههای خود در مسیر رشد را در اختیار شما قرار دهند. همچنین در طول مسیر کنار شما باشند تا نقاط ضعف و قوت شما را تحلیل کنند. مربی خوب به ارتقا و پیشرفت شغلی شما کمک خواهد کرد.
درست است که رسیدن به شغل رویایی و موردعلاقهتان ممکن است سخت و هراسناک باشد، اما ارزش تلاش را دارد. به این فکر کنید که در طول زندگی زمانی که در محل کار میگذرانید چیزی حدود ۹۰۰۰۰ ساعت برای یک فرد معمولی است. با شغلی که دوست دارید و برای شما مهم است، این زمان را با لذت سپری خواهید کرد. به شغلی خواهید پرداخت که خوشایند شماست، باارزشهای شما همسو است و به پیشرفت شما کمک میکند. شما قدرت شروع را دارید. پس برای یافتن مسیر اصلی شغلی خود تعلل نکنید.
بدون دیدگاه