تعارض چیست

ممکن است تعارض از نظر برخی به عنوان یک مشکل دیده شود، اما نباید تعارض را این‌گونه ببینیم. تعارض فرصتی برای رشد است و می‌تواند ابزاری موثر برای گروه‌ها یا افراد باشد.

روش‌های مختلفی برای تعریف تعارض وجود دارد. وقتی درمورد تعارض صحبت می‌شود، چیزی که سریع به ذهن خطور می‌کند احتمالا این است که اختلاف‌ها و مخالفت‌ها چطور باعث ایجاد آن می‌شوند.

تعارض چیست؟

به طور ساده تعارض به وجود ایده‌ها و رفتارهای مخالف با ماهیت‌های متفاوت مربوط می‌شود، که در نتیجه به یک حالت چالش‌انگیز  منجر خواهد شد.

تعارض یک بخش غیرقابل اجتناب در زندگی است. هر یک از ما دیدگاه‌ها، ایده‌ها و مجموعه باورهای مخصوص به خودمان را داریم. ما روش‌های خودمان برای حل مسائل مختلف داریم. بر اساس چیزی عمل می‌کنیم که فکر می‌کنیم صحیح است. بنابراین، ما اغلب در سناریوهای مختلفی با تعارض مواجه می‌شویم. این تعارض می‌تواند با دیگر افراد، گروه‌ها و یا کشمکش در درون خودمان باشد. درنتیجه، تعارض به شیوه‌های مختلف بر رفتارها و تصمیمات ما تاثیر می‌گذارد.

انواع تعارض:تعارض بین فردی، تعارض درون فردی، تعارض درون گروهی و تعارض بین گروهی

انواع تعارضات:

۱- تعارض بین فردی

تعارض بین فردی به تعارض بین دو شخص اشاره می‌کند. این تعارض معمولا در نتیجه وجود تفاوت بین اشخاص رخ می‌دهد. ما شخصیت‌های متفاوتی داریم که معمولا به انتخاب‌ها و دیدگاه‌های ناسازگاری منجر می‌شود. ظاهرا، این یک رخداد طبیعی است که به شخص کمک می‌کند که رشد شخصی پیدا کرده و روابط خود با دیگران را توسعه دهد. به علاوه، برای مدیریت این تعارض، پیدا کردن سازگاری ضروری است. با این حال، وقتی تعارض بین فردی بیش از حد مخرب می‌شود، کمک خواستن از یک فرد میانجی می‌تواند در حل کردن آن سودمند باشد.

۲- تعارض درون فردی

تعارض درون فردی در درون و ذهن فرد رخ می‌دهد. بنابراین، این یک نوع تعارض روانی است که شامل تفکرات، ارزش‌ها، اصول و هیجانات فرد می‌شود. تعارض درون فردی می‌تواند در مقیاس‌های مختلفی رخ بدهد. در صورتی که برای شما سخت باشد که کشمکش‌های درونی خود را رمزگشایی کنید، کنترل این نوع تعارض می‌تواند برایتان خیلی سخت شود. این مسئله به بی قراری و ناراحتی منجر می شود، یا حتی می تواند باعث ایجاد افسردگی شود. در چنین مواردی، بهتر است که به دنبال راهی باشید که از طریق ارتباط با دیگر مردم اضطراب خود را رها کنید. در نهایت، وقتی از آن شرایط خارج شوید می‌توانید توانمندی شخصی بیشتری کسب کنید. بنابراین، این تجربه یک تغییر مثبت را در شما ایجاد می‌کند که در فرایند رشد شخصی به شما کمک حال شماست.

۳- تعارض درون گروهی

تعارض درون گروهی نوعی از تعارض است که بین افراد یک تیم رخ می‌دهد. ناسازگاری‌ها و سوءتفاهم‌ها در بین این افراد به تعارض درون گروهی منجر می‌شود.

این نوع تعارض برخاسته از مخالفت‌های بین فردی (مثلا اعضای تیم شخصیت‌های متفاوتی دارند که می‌تواند به تنش منجر شود) یا تفاوت‌های موجود در دیدگاه‌ها و ایده‌ها (مثلا در یک ارائه، ممکن است به خاطر تفاوت دیدگاه اعضای دیگر تیم، مفاهیم ارائه شده توسط یک نفر توسط دیگر اعضا غلط پنداشته شوند) است.

در درون یک تیم، تعارض می‌تواند از این نظر سودمند باشد که در نهایت به تصمیم‌گیری‌هایی ختم می‌شود که به آن‌ها امکان می‌دهد به اهداف تیمی خود دست پیدا کنند. بااین حال، در صورتی که میزان تعارض باعث برهم خوردن توازن بین اعضا شود، گرفتن راهنمایی جدی از طرف یک فرد یا گروه متفاوت مورد نیاز است تا بتوان آن را حل کرد.

۴- تعارض بین گروهی

تعارض بین گروهی زمانی رخ می‌دهد که در بین تیم‌های مختلف در درون یک سازمان، سوءتفاهمی ایجاد می‌شود. به عنوان مثال، بخش فروش یک سازمان می‌تواند درگیر تعارض با بخش حمایت از مشتریان شود. این امر به خاطر مجموعه اهداف و منافع متفاوت در بین این گروه‌ها رخ می‌دهد. به علاوه، رقابت نیز به ایجاد تعارض درون گروهی کمک می‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *