۱۵
آبان
کار تیمی چیست و چرا مهم است؟
در پس هر محصول یا خروجی موفقی یک تیم توانمند کار می کند. یک بازیکن فوتبال برای رسیدن به دروازه و گل زدن نیاز به همکاری و حمایت هم تیمی هایش دارد. کار گروهی به بالا بردن سودمندی، پیشرفت ارتباط، تولید ایده های نو و تقسیم وظایف می انجامد. در یک کار تیمی هر یک از اعضای گروه احساس تعلق و توانمندی دارند. در تعریفی ساده میتوان کار تیمی را فعالیتی دانست که اعضای یه سازمان در تلاش برای رسیدن به یک هدف مشترک انجام می دهند. معنای کار گروهی نسبت به گذشته تغییر زیادی کرده است. کارهای تیمی امروز متنوع تر و پویا تر از گذشته است و شامل مهارت هایی منحصر به فرد می شود که چالش ها و موقعیت های ویژه ای را با خود می آورد. هر کار گروهی در نهایت منجر به رشد و توسعه ی کاری هر فرد می شود.
در دنیای امروز که بیشتر شغل ها مستلزم ارتباط با دیگران است، هیچ عاملی به اندازه ی یک تیم قدرتمند در یک سازمان کارآمد نیست. وقتی در امور سازمان به مسائل پیچیده ای برخورد می کنیم تنها یک تیم قوی است که میتواند از عهده ی انجام وظایف پیچیده برآید. توانایی انجام وظایف فردی همزمان با همکاری در گروه میتواند باعث بدست آوردن رشد و موفقیت کل سازمان شود. در تمام جنبه های هر کسب و کاری، مهارت های گوناگونی که در یک تیم وجود دارد عامل رسیدن به اهداف مشترک و در نهایت موفقیت می شود. استیو جابز تمام الگوی زندگی را با ذهن خلاق و نوآور خود تغییر داد، اما این کار بدون توانمندی تیم پرتلاش و حرف های او بدست مردم در سراسر دنیا نمی رسید.
دلایل مختلفی برای مهم شمردن کار تیمی وجود دارد که در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم:
- کار تیمی باعث ایجاد وحدت در گروه می شود.
محیط کار گروهی باعث ایجاد جوی دوستانه و توأم با وفاداری می شود. هم تیمی ها در این محیط بیشتر تلاش می کنند و حس حمایتی ویژه ای نسبت به یکدیگر دارند. افراد دارای استعدادها، نقاط ضعف، مهارت های ارتباطی، نقاط قوت و عادات متفاوتی هستند. بنابراین، اگر روحیه تیمی تقویت نشود باعث بوجود آمدن چالش هایی در جهت رسیدن به اهداف مشترک گروه می شود.
- باعث ارائه ی دیدگاه ها و بازخوردهای مختلف می شود.
ساختار های تیمی مناسب تنوع اندیشه، خلاقیت، دید شفاف، فرصت ها و روش های حل مسئله را برای سازمان فراهم میک ند. یک محیط تیمی مناسب به افراد این موقعیت را می دهد که به صورت جمعی ایده پردازی کنند و راه هایی برای مشکلات پیدا کنند. همچنین تلاش های تیم اگر همراه با بازخوردهای سریع باشد کارایی و بازده را افزایش می دهد.
- باعث بهبود کارایی و بهره وری می شود.
وقتی استراتژی های مختلف گروه را ترکیب می کنیم، کارایی تیم را بالا می بریم. این کار باعث می شود حجم کار تقسیم شود، بر افراد فشار اضافه ای تحمیل نشود و رضایت شغلی بالا برود. این تقسیم کار اهداف را قابل دسترسی و عملکرد را بهینه می کند. وقتی گروهی از افراد باهم کار می کنند نسبت به وقتی که هریک تنها کار میکنند، خروجی بهتری خواهند داشت و وظایف خود را سریعتر انجام می دهند.
- موقعیت های یادگیری به وجود می آورد.
کار کردن در یک تیم افراد را قادر می سازد از اشتباهات یکدیگر یاد بگیرند. رو به رو شدن با دیدگاه های مختلف به خصوص دیدگاه همکاران با تجربه تر، بینشی جدید در افراد پدید می آورد و از وقوع احتمالی اشتباهات در آینده جلوگیری می کند. علاوه بر این، افراد می توانند حوزه ی مهارت های خود را گسترش دهند و ایده های جدیدتری را از همکاران تازه وارد خود دریافت کنند که در نهایت به معین کردن روش ها و راه حل های موثرتر می انجامد. این همکاری پویا بین افراد تفسیری از آینده می دهد و ظرفیت نوآوری و ترغیب را برای حل مسائل بالا می برد.
- باعث ترویج هم افزایی می شود.
حمایت متقابل از اهداف مشترک، همکاری و تشویق، هم افزایی ایجاد می کند. در نتیجه این، هم تیمی ها حس موفقیت بیشتری خواهند داشت و همگی خود را مسئول دستاورد گروه می دانند. وقتی اعضا از مسئولیت ها و نقش های خود آگاه باشند و بدانند که دستاورد خروجی تیم برای همه ی آنها به یک اندازه اهمیت دارد، بینش و ارزش های آنها یکی می شود و محیط کاری به یک محیط دوستانه همراه با حس اعتماد، حمایت، احترام و همکاری تبدیل می شود.